Na 6. Zagrebačkom proljetnom polumaratonu održano je i prvenstvo RH u polumaratonu za pripadnike MUP-a

Uplaćene kotizacije djelatnika MUP-a donirat će se Zakladi policijske solidarnosti

Proteklog vikenda održan je 6. Zagrebački proljetni polumaraton – ZAGREB21, u sklopu kojeg su se natjecali i pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova.

Prema odluci Hrvatskog atletskog saveza, utrka se bodovala kao pojedinačno i ekipno prvenstvo Republike Hrvatske u polumaratonu, službeno prvenstvo Balkana u polumaratonu, te po treći put, i kao službeno pojedinačno i ekipno prvenstvo Ministarstva unutarnjih poslova u polumaratonu.

Atletska cestovna utrka 6. ZAGREB21 sa startom i ciljem ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održala se u tri kategorije: polumaraton (21 km), utrka na 5 km i štafeta (21 km) s po četiri člana tima.

Za pripadnike MUP-a utrka je imala i humanitarni karakter jer će uplaćene kotizacije biti donirane Zakladi policijske solidarnosti koja pruža potporu i pomoć policijskim službenicima i članovima njihove najuže obitelji.

U polumaratonu za žene pojedinačno prvo mjesto osvojila je Nives Šimić (PU zagrebačka), drugo mjesto Magdalena Oršić (PU bjelovarsko-bilogorska) i treće mjesto Antonia Puc (PU bjelovarsko-bilogorska).

U pojedinačnom natjecanju u polumaratonu za muškarce prvo mjesto osvojio je Nikola Štefanić (PU krapinsko-zagorska), koji je bio 8. u ukupnom poretku utrke te 4. od hrvatskih trkača, drugo mjesto Krešimir Šimić (PU brodsko-posavska), a treće mjesto Krunoslav Ivanušec (PU krapinsko-zagorska).

Čestitamo pobjednicima i svim sudionicima utrke!

Pisane vijesti