Dani medijske pismenosti 2019.

Slika /02_vijesti/2019/04/dmp2019.jpg
Visoka policijska škola ove godine će se uključiti u projekt Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku „Dani medijske pismenosti“ koji se obilježavaju od 8. do 12. travnja 2019. godine nizom predavanja diljem Hrvatske.

Cilj je osvještavanje javnosti o važnosti medijske pismenosti, a ovogodišnja tema je poštovanje prema sebi i drugima u medijima što uključuje niz podtema, kao što su tolerancija, govor mržnje, lažne vijesti, dezinformacije i manipulacije, poticanje empatije i poštovanje ljudskog dostojanstva te zaštita privatnosti i sigurnost u medijima, na društvenim mrežama i komunikacijskim platformama.

"Sigurnost i povjerenje na društvenim mrežama", naziv je predavanja koje se održati na Visokoj policijskoj školi, u četvrtak, 11. travnja 2019. godine u 10 sati u dvorani 204. Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova nema striktno propisana pravila i upute za zaposlenike što se smije, a što ne objavljivati na društvenim mrežama te je potrebna edukacija na tom području. Predavanje je namijenjeno budućim policijskih službenicama i službenicima odnosno polaznicima Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i nije otvoreno za javnost.

Raspored predavanja za 2. Dane medijske pismenosti.